6947788877 Σέσκλο, Βόλος
hero image
 
   


Ιππικός Όμιλος - Μαθήματα Ιππασίας - Θεραπευτική Ιππασία - Σταβλισμός Αλόγων - Βόλτα με Άλογα | Σέσκλο Βόλος Μαγνησία


ΙΠΠΑΣΙΑ

Η Ιππασία είναι ολυμπιακό άθλημα από το 1900 κι ένα από τα αρχαιότερα αθλήματα, απαιτεί προσοχή, ετοιμότητα και πειθαρχία. Προσφέρει ψυχική και σωματική δύναμη, όπου η εφαρμογή ίδιων κανόνων αξιολόγησης και βαθμολόγησης ανδρών και γυναικών, καθώς επίσης και η επιβράβευση όχι μόνο του ιππέα ή της αμαζόνας αλλά και του αλόγου, καθιστούν την ιππασία μοναδική ως άθλημα.

Ο ιππέας ή η αμαζόνα και το άλογο θεωρούνται μια ομάδα και απαιτούνται χρόνια συστηματικής προσπάθειας προκειμένου να μπορούν να εκτελούν ασκήσεις δεξιοτεχνίας, ταχύτητας, αντοχής και υπερπήδησης εμποδίων. Είναι ένα άθλημα που πέρα από την ψυχική ηρεμία προσφέρει και έναν πολύ καλό τρόπο εκγύμνασης, καθώς θεωρείται πολύ καλή αερόβια άσκηση.

Η ιππασία δεν έχει όριο ηλικίας καθώς τα παιδιά ξεκινούν από 4 ετών με μικρότερα άλογα τα λεγόμενα πόνι και περίπου στα 6-7 χρόνια τους είναι έτοιμα να ανέβουν σε μεγαλύτερα άλογα. Κατά την διάρκεια των προπονήσεων υπάρχει πάντα η επίβλεψη έμπειρων προπονητών και υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια εκπαίδευσης μέχρι να μπορέσει κάποιος να χειριστεί το άλογο χωρίς επίβλεψη.

 
 
 
 
Η εμπιστοσύνη,
ο αμοιβαίος σεβασμός,
η φιλία και η αγάπη
είναι συναισθήματα που παίρνουμε
από την επαφή μας με τα άλογα!